Derfor er mælk så gavnligt for din hud

Plan OrganicComment

Hvis du har interesse for økologi, så er det nok ikke gået din næse forbi, at det i dag er Økodag.

Foråret fejres, stalddørene åbnes og øko-køerne danser ud i forårssolen efter en lang vinter i stalden. 

For os hos Plan Organic er økologi en naturlig selvfølge. Desværre er vi stadig dér, hvor de økologiske alternativer kræver lidt mere af forbrugeren, end de nemme og bekvemme produkter, der stadig præger mange badeværelser i danske hjem. Økodag er muh-ligvis ikke direkte relateret til hudpleje, men inddirekte er det faktisk. I flere af produkterne i vores sortiment findes nemlig mælkesyrer og mælkesyrebakterier - og det er der en rigtig god grund til. Mælken er nemlig proppet med vitaminer, der giver næring til huden. 

Mælk

Mælk er meget gavnligt for huden. Det indeholder både mælke- og alpha hydroxy-syre. Alpha hydroxy-syren går under forkortelsen AHA og bliver brugt i flere skønhedsprodukter. AHA har en opstrammende, blødgørende og eksfolierende virkning og fjerner nænsomt døde hudceller. Mælk binder desuden fugten til huden og er derfor god til tør hud. Ligesom med skønhedsprodukter, så er der nogle typer, der er bedre end andre. Det samme gør sig gældende for mælk, hvor det er en god idé at gå efter de fede mælke som sødmælk, kokosmælk og gedemælk - og selvfølgelig er det vigtigt også at vælge økologisk. 

Mælkesyrebakterier

Selvom mælkesyrebakterier ikke lyder som noget, man har lyst til at bruge i sin hudplejerutine, så har det faktisk en meget gavnlig effekt. Mælkesyrebakterier har ikke noget med mælk at gøre, men kaldes mælkesyrebakterier, fordi de omsætter kulhydrater og andet organisk materiale til bl.a. mælkesyre. Mælkesyrebakterierne udgør en naturlig del af menneskets normale bakterieflora i mund og tarmkanal, men de forårsager ikke sygdom. Det har længe været kendt, at mælkesyrebakterier har en gavnlig effekt på en irriteret mave og inflammation i tarmene. Man er nu begyndt at opdage samme beroligende effekt på huden fra de smørbare mælkesyrebakterier og netop derfor er flere skønhedsmærker begyndt at lancere produkter med mælkesyrebakterier i. Mælkesyrebakteriernes virkning vil kunne opleves på huden ved hjælp af en helt lavpraktisk metode, hvor man blot smører en fed yoghurt i ansigtet som en ansigtsmaske, der efterfølgende skylles af igen.

Milk-products.jpg

1// Serum8 indeholder mælkesyre (AHA) 2// Håndcremerne fra John Masters Organics indeholder mælkesyre 3// Milk & Honey Daily Recovery Serum fra Bare Republic indeholder hydroliseret mælkeprotein 4// Hydrating Conditioner fra Organic Pure Cares Wellness-serie indeholder yogurt 5// Cleopatra's Milk Bath fra The Organic Pharmacy indeholder mælkesyre 6// Mælk kan blandes i Odacités Synergie[4] maske for at mindske pigmentforandringer. Yoghurt kan blandes i masken for at øge den probiotiske effekt 7// Rose Foaming Face Wash og Eucalyptus & Agave 2-in-1 Moisturizer & Aftershave fra John Masters Organics indeholder mælkesyrebakterier

--

Dette blogindlæg er udarbejdet med inspiration fra disse kilder: 

q.dk // costume.dk