Brug af solcreme giver ikke underskud af D-vitamin!

Plan OrganicComment

Det har længe været kendt, at D-vitamin er vigtigt for kroppen og at mangel på D-vitamin kan føre til sygdomme som knogleskørhed, type-1 diabetes og hjerte-kar lidelser. Derfor har man også længe været nysgerrig efter at finde ud af, om brug af solcreme mindsker kroppens optag af netop D-vitamin ved ophold i solen. 

Et nyligt offentliggjort studie, udført af forskere fra DTU, Statens Serum Institut og Kræftens Bekæmpelse, har vist at selvom man følger anbefalingerne omkring brug af solcreme, så har det ingen betydning for kroppens niveau af D-vitamin. 

Studiet viste faktisk også, at de der søger skygge i middagstimerne mellem 12-15 eller dækker sig til med lange ærmer og UV-beskyttende tøj, havde tendens til lavere indhold af D-vitamin end de der blev i solen - iført solcreme, naturligvis!

Så skulle du være bekymret for om du får nok D-vitamin, så kan du altså roligt smutte en tur ud i solen og smøre dig godt ind i en god og pålidelig solcreme inden.

Sol er sundt - i rette mængder og under rette forhold.

Vi har flere muligheder her til sæsonens mange solskinstimer:

COOLA Sport SPF 50 Duftfri Solcreme Spray er perfekt til hele familien, hvis I skal sikre effektiv beskyttelse i en håndevending. Børnene har ikke tid til langvarige rutiner omkring indsmøring af solcreme! Det skal bare gå stærkt. Dette er løsningen! 

Bare Republic SPF 50 Mineral Sport Sunscreen Lotion er perfekt til dig der er aktiv sporstudøver og ikke vil bekymre dig om solen når du er ude. Den nyeste solbeskyttelsesteknologi og det bedste af hvad naturen kan tilbyde!

John Masters Organics SPF 30 Natural Mineral Sunscreen er det perfekte valg til tør hud. Indeholder grøn te, sheasmør og jojobaolie som fugter, plejer og beskytter optimalt!

The Organic Pharmacy Cellular Protection Sun Cream SPF25 er økologisk solpleje uden dikkedarer! Det perfekte supplement til din daglige hudpleje, ikke bare i sommerhalvåret!

Ovenstående produkter er alle rigtig gode bud på bæredygtig og naturlig solbeskyttelse i den absolutte verdensklasse. Udviklet af naturens bedste råvarer og godkendt af videnskaben.

Kontakt os allerede idag for at finde din nærmeste forhandler af solcreme med sund fornuft og god karma!


Læs mere om undersøgelsen her

Læs rapporten der danner grundlag for artiklen her